Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Vianoce so Značkou kvality predstavujú kvalitné slovenské produkty

Kvalitné produkty od slovenských výrobcov predstavuje podujatie Vianoce so Značkou kvality, ktoré sa začalo v piatok 9. decembra 2022 na nitrianskom výstavisku. Celkovo 54 vystavovateľov ponúka počas dvoch dní nielen vianočné pečivo či mäsové výrobky, ale aj mliečne produkty, destiláty, vína, bio čaje, produkty z arónie, makového mlieka, rakytníka a vegánske potraviny. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Celkovo 54 vystavovateľov ponúka počas dvoch dní nielen vianočné pečivo či mäsové výrobky, ale aj mliečne produkty, destiláty, vína, produkty z arónie, makového mlieka, rakytníka a vegánske potraviny.

Nitra 9. decembra (TASR) – Kvalitné produkty od slovenských výrobcov predstavuje podujatie Vianoce so Značkou kvality, ktoré sa začalo v piatok na nitrianskom výstavisku. Celkovo 54 vystavovateľov ponúka počas dvoch dní nielen vianočné pečivo či mäsové výrobky, ale aj mliečne produkty, destiláty, vína, bio čaje, produkty z arónie, makového mlieka, rakytníka a vegánske potraviny, informovala Katarína Moravcová z výstaviska Agrokomplexu.

Spolu s vianočnou atmosférou prináša podujatie návštevníkom tvorivé dielne pre deti, námety ako zdobiť medovníčky, či tipy na vianočné dekorácie. Expozície vystavovateľov a zábavné aktivity pre celú rodinu sú pripravené v pavilónoch A a B, v pavilóne C, kde sa nachádza stála expozícia Programu rozvoja vidieka, je premietanie vianočných rozprávok.

Označenie potravín Značka kvality pomáha spotrebiteľovi zorientovať sa v množstve ponúkanej potravinárskej produkcie. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR považuje Značku kvality za kľúčový nástroj na zviditeľnenie domácich kvalitných výrobkov, ktorý posilňuje ich konkurencieschopnosť na domácom trhu.