Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Ekonomika

Viedenské letisko ako jediné v regióne pocítilo pokles cestujúcich

Letisko vo Schwechate, ilustračné foto Foto: TASR/AP

Aj napriek 3,4-% medziročnému poklesu však letisko vo Viedni vybavilo v apríli 1,85 milióna cestujúcich.

Bratislava 19. júna (TASR) - Viedenské letisko pocítilo v apríli tohto roku pokles počtu vybavených cestujúcich v porovnaní so štvrtým mesiacom minulého roka. Ostatným letiskám v regióne sa darilo a počty cestujúcich im rástli.

Vyplýva to z najnovších údajov medzinárodnej organizácie združujúcej prevádzkovateľov letísk ACI Europe (Airports Council International). Aj napriek 3,4-% medziročnému poklesu však letisko vo Viedni vybavilo v apríli 1,85 milióna cestujúcich.

Bránami letísk v Prahe, vo Varšave a v Budapešti prešiel vo štvrtom mesiaci tohto roka necelý milión pasažierov. Spomedzi nich najviac ľudí vybavilo pražské letisko, a to 956.813, pričom zaznamenalo 2,7-% medziročný nárast. Za ním nasledovalo letisko vo Varšave s 932.011 cestujúcimi a 10-% medziročným rastom. Letiskom v Budapešti prešlo v apríli 925.990 ľudí a oproti minulému roku vzrástlo o 10,3 %.

Čo sa týka bratislavského letiska Milana R. Štefánika, v apríli vybavilo 119.509 cestujúcich a v porovnaní s vlaňajškom zaznamenalo 22,7-% nárast.