Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Ekonomika

Vláda aktualizovala zástupcov štátu v Hospodárskej a sociálnej rade SR

Na snímke minister dopravy a výstavby v demisii Andrej Doležal (nominant Sme rodina) prichádza na rokovanie rokovanie vlády SR v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Návrh na odvolanie a vymenovanie zástupcov štátu v tripartite bol predložený z dôvodu personálnych zmien na postoch ministrov a štátnych tajomníkov.

Bratislava 7. apríla (TASR) – Vláda aktualizovala zloženie Hospodárskej a sociálnej rady (HSR) SR. Odvolala a vymenovala zástupcov štátu v tripartite v súvislosti s demisiou a vymenovaním nových členov vládneho kabinetu. Materiál, ktorý predložil minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) dočasne poverený riadením rezortu práce, odobrila vláda na stredajšom rokovaní.

Návrh na odvolanie a vymenovanie zástupcov štátu v tripartite bol predložený z dôvodu personálnych zmien na postoch ministrov a štátnych tajomníkov. Návrh na vymenovanie predsedu HSR bude vláde predložený bezodkladne po vymenovaní ministra práce, sociálnych vecí a rodiny prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou. Post ministra práce totiž zatiaľ nie je obsadený, rezort dočasne vedie Doležal.

Zároveň vláda odvolala bývalého a vymenovala súčasného štátneho tajomníka ministerstva práce za člena HSR. Vymenovala tiež štátnych tajomníkov Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR a Ministerstva kultúry SR, ktorí doposiaľ za členov tripartity neboli vymenovaní. "Vymenovanie štátnych tajomníkov ministerstiev za členov Hospodárskej a sociálnej rady SR je dôležité najmä z dôvodu zastupiteľnosti na strane zástupcov štátu," konštatuje sa v predloženom materiáli. Štátni tajomníci ostatných ministerstiev vymenovaní vládou za členov tripartity zostávajú nezmenení.