Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Vláda chce vytvárať prostredie na rozvoj malých a stredných podnikov

Na archívnej snímke predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO). Foto: TASR Jaroslav Novák

Za malými a strednými firmami stoja občania, ktorí žijú, podnikajú a vytvárajú pracovné miesta na Slovensku, a preto im treba pomôcť, povedal Heger.

Bratislava 21. júna (TASR) - Vláda chce znižovať administratívne zaťaženie pre živnostníkov a podnikateľov a vytvárať prostredie na rozvoj malých a stredných podnikov. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády (ÚV) SR po pondelkovom stretnutí premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) so zástupcami živnostníkov a podnikateľov zo Slovenskej živnostenskej komory, Slovenského živnostenského zväzu a Slovenskej asociácie malých a stredných podnikov a živnostníkov.

Témou diskusie bolo odstraňovanie tzv. rezortizmu pri vytváraní podmienok pre podnikateľov. "Hľadáme riešenia na zjednodušenie podnikania na Slovensku, aby sa živnostníci a podnikatelia mohli viac venovať podnikaniu a menej byrokracii a administratíve. Za malými a strednými firmami stoja občania, ktorí žijú, podnikajú a vytvárajú pracovné miesta na Slovensku, a preto im treba pomôcť," povedal Heger. Zástupcovia živnostníkov diskutovali aj o podpore remeselných živností či rozsahu živnostenského oprávnenia. Dôležitou témou boli podľa ÚV aj rodinné podniky, ich podpora a úprava administratívnych bariér.

V podobnom formáte sa uskutočnia pravidelné stretnutia, na ktorých by sa mali riešiť zásadné a strategické veci na podporu podnikateľského prostredia, deklaruje ÚV.