Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Vláda: ELA bude nájomníkom u Technickej inšpekcie, nie u MH Invest

Na snímke sprava predseda vlády SR Eduard Heger a podpredseda vlády SR a minister financií SR Igor Matovič (obaja OĽaNO) počas 102. rokovania vlády SR 14. septembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Predkladaný návrh priamo nadväzuje na uznesenie vlády SR z 21. júla 2021.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Európsky orgán práce (ELA) bude nájomníkom u spoločnosti Technická inšpekcia, nie u spoločnosti MH Invest. Vyplýva to z návrhu postúpenia práv a prevzatia povinností zo zmluvy o nájme nebytových priestorov a zo zmluvy o podnájme nebytových priestorov z MH Invest, s. r. o., na Technickú inšpekciu, a. s., ktorý v stredu schválila vláda.

"Predkladaný návrh priamo nadväzuje na uznesenie vlády SR z 21. júla 2021 k návrhu zmluvy o podnájme nebytových priestorov, predmetom ktorej je zabezpečenie zriadenia sídla Európskeho orgánu práce v Bratislave a úprave súvisiacich právnych vzťahov," priblížil rezort práce vo vládnom materiáli.

Vláda uložila zabezpečiť prevod práv a povinností z nájomnej zmluvy a z podnájomnej zmluvy na nového nájomcu podpredsedovi vlády a ministrovi hospodárstva a ministrovi práce, sociálnych vecí a rodiny.