Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Ekonomika

Novým predsedom Úradu priemyselného vlastníctva sa stal M. Medvec

Na archívnej snímke rokovanie vlády SR v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Medvec študoval na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave a titul MBA získal na Staffordshirskej univerzite v Spojenom kráľovstve.

Bratislava 17. júna (TASR) – Novým predsedom Úradu priemyselného vlastníctva (ÚPV) SR sa stal Matúš Medvec, ktorý na tomto poste nahradil odvolaného Richarda Messingera. Vyplýva to z materiálu Ministerstva hospodárstva (MH) SR, ktorý v stredu schválila vláda.



"Zmena na poste predsedu Úradu priemyselného vlastníctva SR sa navrhuje s cieľom zabezpečiť efektívnejšie fungovanie úradu z hľadiska hospodárnosti nakladania s verejnými zdrojmi, zlepšenia komunikácie a fungovania úradu navonok, a najmä zrýchlenia priemerného času konaní vedených úradom," uviedlo MH v schválenom materiáli.

Medvec študoval na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave a titul MBA získal na Staffordshirskej univerzite v Spojenom kráľovstve. Doteraz pôsobil v Národnej banke Slovenska, pracovné skúsenosti má aj zo švajčiarskej Banky pre medzinárodné zúčtovanie, Európskeho parlamentu či Inštitútu vzdelávania v Bratislave.

Ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi (SaS) sa nepáči podľa neho dlhé vybavovanie žiadostí. "Sú tam nejaké lehoty zo zákona," povedal Sulík. "Ja veľmi dúfam, že okrem týchto zákonom stanovených lehôt celý ostatný proces bude zvládnutý do 30 dní," dodal minister po rokovaní vlády.

Zrýchlenie konania úradu vo všetkých oblastiach je prioritou aj pre Medveca. V prvých krokoch sa chce zamerať na rýchlosť konaní pri žiadostiach o vydanie ochrannej známky. "Okrem toho bude mojou ambíciou zefektívniť fungovanie úradu dovnútra a rovnako ho aj otvoriť pre občanov," povedal Medvec.