Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Vláda odvolala generálnu tajomníčku Vladimíru Fabriciusovú

Vladimíra Fabriciusová, archívna snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Jej náhradníčka – Nouzovská – pôsobila od novembra 2017 až doteraz na poste generálnej riaditeľky Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra.

Bratislava 23. júna (TASR) – Vláda na svojom stredajšom rokovaní odvolala z funkcie generálnu tajomníčku služobného úradu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Vladimíru Fabriciusovú. Tá o uvoľnenie z funkcie sama požiadala. Vo funkcii končí počnúc stredou, od štvrtka ju na poste nahradí Zuzana Nouzovská.

Ako píše agrorezort v materiáli, Fabriciusová požiadala o uvoľnenie z funkcie 18. júna, ako príčinu uviedla rodinné a zdravotné dôvody. Na poste generálnej tajomníčky služobného úradu MPRV pôsobila vyše roka, od 17. apríla 2020.

Jej náhradníčka – Nouzovská – pôsobila od novembra 2017 až doteraz na poste generálnej riaditeľky Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra. Predtým pôsobila aj na samotnom agrorezorte ako generálna riaditeľka sekcie potravinárstva a obchodu či v Slovenskom mliekarenskom zväze ako generálna sekretárka.