Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Vláda odvolala predsedu Hospodárskej a sociálnej rady Milana Krajniaka

Na snímke Milan Krajniak. Foto: TASR - Jakub Kotian

Vládny kabinet zároveň odvolal z funkcie bývalých členov v HSR, medzi nimi napríklad aj bývalú podpredsedníčku vlády a ministerku investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veroniku Remišovú.

Bratislava 7. júna (TASR) - Vláda odborníkov na stredajšom rokovaní odvolala z funkcie predsedu Hospodárskej a sociálnej rady (HSR) SR Milana Krajniaka (Sme rodina). Od štvrtka (8. 6.) bude novou predsedníčkou HSR ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Soňa Gaborčáková. Návrh na odvolanie a vymenovanie zástupcov štátu v Hospodárskej a sociálnej rade SR predložila Gaborčáková.

"Predkladám vláde Slovenskej republiky návrh na odvolanie a vymenovanie zástupcov štátu v Hospodárskej a sociálnej rade Slovenskej republiky, a to z dôvodu personálnych zmien na postoch ministrov a štátnych tajomníkov ministerstiev," uvádza sa v predkladacej správe.

Vládny kabinet zároveň odvolal z funkcie bývalých členov v HSR SR, medzi nimi napríklad aj bývalú podpredsedníčku vlády a ministerku investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veroniku Remišovú (Za ľudí) či bývalého bývalého podpredsedu vlády a ministra financií Igora Matoviča (OĽANO a priatelia). Členmi boli bývalí ministri všetkých rezortov a štátni tajomníci.

V Hospodárskej a sociálnej rade SR ich nahradia noví členovia, spolu ich je 21. Vo funkcii člena predsedníctva HSR SR zotrváva štátny tajomník Ministerstva vnútra SR Tomáš Oparty.

Vo funkcii členov v HSR SR zostávajú štátny tajomník Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Juraj Káčer, štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Peter Švec, štátna tajomníčka Ministerstva dopravy SR Katarína Bruncková, štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Martin Kováč, štátny tajomník Ministerstva obrany SR Marian Majer, štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Slavomír Partila a štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ingrid Brocková.