Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Okruh činností spadajúcich pod hospodársku mobilizáciu sa rozšíri

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Okrem v súčasnosti využívaného zasielania krátkych textových správ bude môcť štátna správa napríklad zriadiť bezplatnú telefonickú linku pre verejnosť.

Bratislava 7. októbra (TASR) – Štátna správa bude mať počas vyhlásenia hospodárskej mobilizácie širšie možnosti na využívanie elektronických komunikačných služieb. Vyplýva to z novelizovaného nariadenie vlády na vykonanie niektorých opatrení hospodárskej mobilizácie v súvislosti s vyhlásenou mimoriadnou situáciou na zabezpečenie riešenia situácie s novým koronavírusom, ktorý vo štvrtok schválila vláda.

„Návrh nariadenia vlády je reakciou na krízovú situáciu v súvislosti s ochorením COVID-19, ktorá si vyžaduje zabezpečenie plynulého chodu nastaveného systému očkovania, testovania a vydávania príslušných certifikátov obyvateľstvu prostredníctvom relevantného subjektu alebo subjektov hospodárskej mobilizácie,“ uviedol predkladateľ materiálu – Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

Okrem v súčasnosti využívaného zasielania krátkych textových správ bude môcť štátna správa napríklad zriadiť bezplatnú telefonickú linku pre verejnosť, čím sa podľa MH zefektívni systém zabezpečenia vakcinácie, testovania a vydávania príslušných certifikátov.

Návrh rezort hospodárstva predložil na podnet rezortu dopravy v súčinnosti s rezortom zdravotníctva. Cieľom predloženého návrhu nariadenia vlády je rozšíriť účel a okruh činností vykonávaných na základe nariadenia vlády v rámci opatrenia hospodárskej mobilizácie „organizácia poskytovania elektronických komunikačných sietí a elektronických komunikačných služieb“.