Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Vláda počíta v druhom pilieri aj s dobrovoľným pripoistením ľudí

Foto: TASR

Podľa dnešných slov premiéra Roberta Fica sa uvažuje o dvoch modeloch zníženia odvodov do 2. piliera, a to o znížení odvodu na 3 alebo 4 %.

Bratislava 29. mája (TASR) - Vládny kabinet Roberta Fica (Smer-SD) už bližšie predstavil rozsah zníženia odvodov do druhého piliera. Podľa dnešných slov premiéra sa uvažuje o dvoch modeloch, a to o znížení odvodu na 3 alebo 4 %.

K tomuto percentu by sa mohli sporitelia dobrovoľne pripoistiť, a to pridaním ďalších 2 %. "V druhom pilieri by tak zostalo 5 až 6 %," zhodnotil premiér po dnešnom rokovaní Rady solidarity a rozvoja. Rada sa podľa jeho slov zhodla, že súčasný stav dôchodkového piliera je neudržateľný.

"Vláda Smeru-SD potvrdila, že chce ochudobniť pracujúcich o najväčšiu časť ich príjmov určených na starobu. Zaplatia to samozrejme pracujúci. Na pleciach ľudí zarábajúcich minimálnu až priemernú mzda bude až 80 % z týchto nákladov," reagoval pre TASR predseda poslaneckého klubu opozičnej SDKÚ-DS Ľudovít Kaník. Absolútne to tak podľa neho vyvracia opakované tvrdenia vládnej strany, že sa jej opatrenia nedotknú ľudí s najnižšími príjmami.

Tu bude player