Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Ekonomika

Ústredie práce v Levoči napokon financie nedostane, presunuli ich

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Od myšlienky rekonštrukcie školiaceho strediska v Levoči z verejných peňazí rezort upustil preto, lebo sa náklady oproti schváleným rozpočtovým nákladom zvýšili o zhruba 1,8 milióna eur.

Bratislava 14. decembra (TASR) – Budova školiaceho centra Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) v Levoči sa z peňazí rezortu práce nezrekonštruuje. Vládny kabinet v utorok na návrh ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka (Sme rodina) zrušil uznesenie vlády, ktorým sa na to malo vyčleniť 3,45 milióna eur. Peniaze sa presunú inam v rámci ministerstva, rezort z nich chce financovať napríklad opravu havarijných stavov administratívnych budov úradov práce či nákup osobných áut pre Centrá pre deti a rodiny (CDR).

Od myšlienky rekonštrukcie školiaceho strediska v Levoči z verejných peňazí rezort upustil preto, lebo sa náklady oproti schváleným rozpočtovým nákladom zvýšili o zhruba 1,8 milióna eur. Celkovo by tak rekonštrukcia stála vyše 5,2 milióna eur, pričom v tom ešte nie je zohľadnené aktuálne zdražovanie v stavebníctve.

"MPSVR nebude v budúcnosti uplatňovať finančné prostriedky na rekonštrukciu budovy školiaceho centra ÚPSVR, pracovisko Levoča," skonštatoval rezort v predkladacej správe.

Z kapitoly ministerstva sa teda spomínaných 3,45 milióna eur použije na financovanie havarijných stavov administratívnych budov 18 úradov práce (1,95 milióna eur) a na nákup osobných motorových vozidiel pre CDR (1,5 milióna eur). Z tých je potrebné podľa rezortu zaobstarať 120 kusov rozličných veľkostí – päť-, sedem- alebo deväťmiestnych.