Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Vláda: Projekt spoločnosti SEPS Danube InGrid je významnou investíciou

SEPS Foto: SEPS

Investičný projekt Danube InGrid zameraný na modernizáciu elektrizačnej sústavy v lokalitách Vajnory, Podunajské Biskupice a v Stupave na juhozápade Slovenska sa stal významnou investíciou.

Bratislava 24. augusta (TASR) - Investičný projekt Danube InGrid zameraný na modernizáciu elektrizačnej sústavy v lokalitách Vajnory, Podunajské Biskupice a v Stupave na juhozápade Slovenska sa stal významnou investíciou. Vyplýva to z materiálu Návrh na vydanie osvedčenia o významnej investícii na investičný projekt Danube InGrid, ktorý v stredu schválila vláda.

Projekt realizuje štátna Slovenská elektrizačná a prenosová sústava (SEPS) a mal by priniesť zvýšenie kvality a bezpečnosti dodávok elektriny, nové možnosti na zvýšenie podielu obnoviteľných alebo distribuovaných zdrojov energie a predpokladané zníženie strát v sieti. "Cieľom investičného projektu je príprava strategického územia Danube InGrid, t. j. stavby elektrického vedenia a elektroenergetického zariadenia prenosovej sústavy," priblížilo Ministerstvo hospodárstva SR v schválenom materiáli.

SEPS v rámci projektu plánuje napríklad stavbu rozvodne vo Vajnoroch či výmenu transformátorov v Stupave a Podunajských Biskupiciach.