Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Vláda sa bude zaoberať poštovou politikou i investičnou pomocou

Na snímke v pozadí zľava zľava štátny tajmník ministerstva finanancií SR Marcel Klimek, dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) a dočasne poverený minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO) počas 130. schôdze vlády SR v Bratislave 11. januára 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Ministri majú tiež schvaľovať nového predsedu Protimonopolného úradu SR.

Bratislava 8. februára (TASR) - Pri schvaľovaní strategických dokumentov v oblasti poštových služieb bude štát podporovať zavádzanie nových technológií, digitalizáciu, optimalizáciu produktového portfólia a transformáciu verejnej poštovej siete. Vyplýva to z návrhu poštovej politiky do roku 2028, ktorým sa v stredu bude zaoberať vláda.

Na 134. schôdzi bude kabinet schvaľovať aj návrh investičnej pomoci pre spoločnosť Terichem Tervakoski vo Svite. Producent elektrofólií plánuje do roku 2026 investovať 30 miliónov eur do rozšírenia výroby, ktoré by umožnilo v budúcom roku vytvoriť 36 nových pracovných miest. Od štátu žiada investičnú pomoc vo forme úľavy na dani z príjmov vo výške viac ako deviatich miliónov eur.

Ministri majú tiež schvaľovať nového predsedu Protimonopolného úradu SR. Z troch kandidátov, ktorí koncom minulého roka absolvovali vypočutie pred výberovou komisiou, odporučil hodnotiaci orgán vymenovať Juraja Beňu.

V informatívnych správach sa bude vláda zaoberať aktualizáciou vývoja o podaných individuálnych sťažnostiach voči SR, ktoré skúmajú ľudskoprávne orgány OSN, kabinet sa má oboznámiť i s výsledkami hodnotenia obranných plánov SR za rok 2021 a 2022 v rámci Severoatlantickej aliancie.