Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

Vláda schválila 3,66 milióna eur na most cez Vážsky kanál v Ilave

Na archívnej snímke zľava minister hospodárstva SR Peter Žiga, ministerka vnútra SR Denisa Saková a minister financií SR Ladislav Kamenický. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Stavebno-technický stav mostného objektu bol na základe zistených porúch vyhodnotený ako havarijný, zdôvodnil rezort financií vo vládnom materiáli.

Bratislava 27. februára (TASR) - Ministerstvo financií (MF) navrhlo uvoľnenie finančných prostriedkov z kapitoly Všeobecná pokladničná správa v sume 3,66 milióna eur na sanáciu starého a výstavbu nového mostného objektu cez Vážsky kanál v Ilave. Návrh v stredu schválil vládny kabinet.

"Dôvodom návrhu na uvoľnenie finančných prostriedkov je skutočnosť, že v konštrukcii mostného objektu sa nachádzajú poruchy na takých miestach, ktoré neumožňujú rekonštrukciu mostného objektu v polohe na oporách. Mostný objekt treba demontovať, pretože sa vylučuje akákoľvek ďalšia prevádzka mostného objektu. Stavebno-technický stav mostného objektu bol na základe zistených porúch vyhodnotený ako havarijný," zdôvodnil rezort financií vo vládnom materiáli.

Počas roku 2019 podľa MF SR Správa ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja zabezpečila vypracovanie "projektovej dokumentácie na odstránenie a výstavbu mostného objektu cez Vážsky kanál v meste Ilava na ceste II/574". V zmysle vypracovanej projektovej dokumentácie sú predpokladané stavebné práce vyčíslené na 3,66 milióna eur.