Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Vláda schválila návrh dohody medzi SR a Ukrajinou o vzdušnom priestore

Na archívnej snímke sprava minister vnútra SR Roman Mikulec a predseda vlády SR Igor Matovič (obaja (OĽaNO). Foto: TASR – Dano Veselský

Predpokladá sa, že podpis dohody bude súčasťou programu oficiálnej návštevy prezidenta Ukrajiny koncom septembra 2020.

Bratislava 9. septembra (TASR) – Na Medzinárodnom letisku Užhorod by sa malo umožniť vykonávanie obchodnej leteckej dopravy. Návrh dohody medzi vládou SR a Kabinetom ministrov Ukrajiny s týmto cieľom na stredajšom rokovaní schválila vláda.

Návrh na uzavretie dohody zahŕňa stanovenie podmienok využívania určenej časti vzdušného priestoru SR v súvislosti s poskytovaním letových prevádzkových služieb určených ukrajinským poskytovateľom leteckých navigačných služieb na Medzinárodnom letisku Užhorod. Materiál predložilo Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR v spolupráci s Ministerstvom obrany (MO) SR. Predpokladá sa, že podpis dohody bude súčasťou programu oficiálnej návštevy prezidenta Ukrajiny koncom septembra 2020.

"Špecifická poloha Medzinárodného letiska Užhorod si vyžaduje úzku spoluprácu obidvoch krajín pri zabezpečení poskytovania letových prevádzkových služieb lietadlám prilietavajúcim na Medzinárodné letisko Užhorod alebo odlietavajúcim z Medzinárodného letiska Užhorod," konštatuje sa v predkladacej správe k návrhu.