Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Vláda schválila nemocnici vo Veľkom Krtíši 450.000 eur, nakúpi CT

Nový CT prístroj poslednej generácie (na snímke). Foto: TASR - Michal Svítok

Menšia podpora má smerovať aj na vybudovanie detského ihriska na sídlisku vo Veľkom Krtíši a na rekonštrukcia a premiestnenie súsošia Nový život.

Slovenské Ďarmoty 21. novembra (TASR) - Viac ako 800.000 eur nad pôvodne zamýšľaný miliónový príspevok schválila vláda na svojom štvrtkovom výjazdovom zasadaní ako regionálnu pomoc pre projekty v okrese Veľký Krtíš. Najväčšia časť, 450.000 eur, pôjde nemocnici vo Veľkom Krtíši na zakúpenie CT prístroja.

"Vláda schválila navýšenie dotácie o 450.000 eur pre nemocnicu vo Veľkom Krtíši, a to na nákup nového CT prístroja, pre mesto Veľký Krtíš na rekonštrukciu krytej plavárne dohromady vo výške 200.000 eur a ďalších 100.000 eur na obnovu tamojšieho kultúrneho domu," uviedol po skončení rokovania podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši (Smer-SD).

Menšia podpora má smerovať aj na vybudovanie detského ihriska na sídlisku vo Veľkom Krtíši a na rekonštrukcia a premiestnenie súsošia Nový život.

Obec Slovenské Ďarmoty, kde sa konalo výjazdové rokovanie vlády, dostane 100.000 eur na rekonštrukciu a dobudovanie športovej infraštruktúry.

Pôvodne vyčlenená pomoc vo výške viac ako jeden milión eur smeruje na podporu 72 projektov miest, obcí, cirkví a neziskových organizácií v okrese Veľký Krtíš.