Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

Vláda si schválila nový poradný orgán, zaoberať sa bude Plánom obnovy

Na archívnej snímke predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO). Foto: TASR - Jakub Kotian

Predsedom rady bude premiér SR.

Bratislava 14. decembra (TASR) – Vládna garnitúra na svojom utorkovom rokovaní odobrila vznik nového poradného orgánu. Je ním Rada vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti SR. Materiál na rokovanie predložil vedúci Úradu vlády SR Július Jakab. V predkladacej správe novú radu opísal ako odborný, poradný a konzultačný orgán vlády pre otázky týkajúce sa plánu obnovy, najmä pre vykonávanie mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti.

"Úlohou rady je zabezpečiť partnerský dialóg medzi národnou implementačnou a koordinačnou autoritou a členmi rady k otázkam týkajúcich sa plánu obnovy, sledovať pokrok v dosahovaní míľnikov a cieľov v rámci všetkých komponentov plánu obnovy, zaujímať sa o stanoviská a upozorňovať na riziká pri vykonávaní jednotlivých investícií a reforiem plánu obnovy," vymenovali autori materiálu.

Predsedom rady bude premiér SR. Podpredsedom bude vedúci úradu vlády a ďalšími členmi sú vicepremiéri, ministri či splnomocnenci vlády. Zastúpenie v rade budú mať napríklad aj zástupcovia samospráv, zamestnávateľské zväzy, odborové zväzy, či obchodné komory.

V ustanoveniach sa píše, že rada by mala spravidla zasadať dvakrát ročne, v prípade potreby aj viackrát.