Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Strojárne v Bardejove rozšíria výrobu a vytvoria 40 pracovných miest

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Vyplýva to z materiálu z dielne Ministerstva hospodárstva (MH) SR, ktorý v stredu schválila vláda.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Spoločnosť Charvát strojárne plánuje v Bardejove rozšírenie výroby hydraulických valcov a nosičov kontajnerov. Investícia za 4,8 milióna eur by mala zvýšiť súčasný počet 224 pracovných miest o ďalších 40. Firma na expanziu dostane od štátu investičnú pomoc vo forme úľavy na dani z príjmu vo výške 600.000 eur. Vyplýva to z materiálu z dielne Ministerstva hospodárstva (MH) SR, ktorý v stredu schválila vláda.

"Cieľom investičného zámeru prijímateľa je rozšírenie kapacity výroby hydraulických valcov. Taktiež sa v rámci investičného zámeru začne s výrobou novej generácie hydraulických valcov (teleskopických a veľkých valcov), ktoré poskytujú mimoriadne dlhú výstupnú dráhu z veľmi kompaktnej stiahnutej dĺžky," uviedlo MH v schválenom materiáli.

Bardejovské Charvát strojárne patria do českej skupiny Charvát Group, ktorá má rozhodujúci podiel na výrobe a predaji hydraulických komponentov v regióne strednej Európy. Okrem centrály v Českej republike má skupina dcérske spoločnosti na Slovensku, Ukrajine a v Chorvátsku. Zamestnáva celkovo 700 pracovníkov. Medzi hlavných zákazníkov prijímateľa patria významné medzinárodné spoločnosti z oblasti stavebníctva, ako Caterpillar, Liebherr, HMF a Class.