Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Vláda: Základné imanie Letiska Poprad-Tatry štát zvýši o 1,2 mil. eur

Na archívnej snímke dovolenkári vchádzajú do príletovej haly na Letisku Poprad-Tatry v Poprade. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Štát v zastúpení Ministerstvom dopravy SR je akcionárom letiskovej spoločnosti Letisko Poprad-Tatry, s 97,61-percentnou majetkovou účasťou.

Bratislava 16. januára (TASR) - Základné imanie akciovej spoločnosti Letisko Poprad-Tatry zvýši štát zo štátnych finančných aktív o 1,2 milióna eur, a to na preklenutie dočasného nedostatku likvidity spôsobeného faktormi, ktoré subjekt nevie ovplyvniť. Schválil to v pondelok na svojom mimoriadnom rokovaní vládny kabinet.

"Energetická kríza či aktuálna situácia na Ukrajine majú veľký vplyv na hospodársky výsledok spoločnosti za minulý rok. Letisková spoločnosť Letisko Poprad - Tatry, a. s., očakáva záporný hospodársky výsledok za rok 2022," uvádza sa v dôvodovej správe k vládnemu materiálu.

Štát v zastúpení Ministerstvom dopravy SR je akcionárom letiskovej spoločnosti Letisko Poprad-Tatry, s 97,61-percentnou majetkovou účasťou. Ďalšími akcionármi letiskovej spoločnosti je mesto Poprad s podielom 1,67 % a mesto Vysoké Tatry s 0,72-percentnou účasťou.