Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Veronika Remišová môže robiť zmeny v akčnom pláne pre eurofondy

Na archívnej snímke ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu Veronika Remišová. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Remišová sa však bude musieť pred prípadnými zmenami v akčnom pláne dohodnúť s rezortnými kolegami, ktorých sa bude zmena dotýkať.

Bratislava 7. októbra (TASR) – Akčný plán na posilnenie transparentnosti a zjednodušenia implementácie európskych štrukturálnych a investičných fondov (EŠIF) prijatý vládou 27. septembra 2017 je treba vzhľadom na získané skúsenosti či nové pravidlá EÚ upravovať. Po novom bude mať túto kompetenciu, ktorá zahŕňa aj udeľovanie výnimiek z akčného plánu, ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí). Zmenu vo štvrtok na návrh ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) odsúhlasila vláda.

„Opatrenia uvedené v akčnom pláne sa implementujú priebežne, avšak vzhľadom na časový odstup od prijatia akčného plánu, potreby implementácie operačných programov a získané skúsenosti s jednotlivými oblasťami ich implementácie vznikajú také situácie, na ktoré by bolo vhodné alebo potrebné pružne a efektívne reflektovať v už schválenom akčnom pláne,“ uviedol rezort hospodárstva v schválenom návrhu.

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR je pre eurofondy centrálny koordinačný orgán. Remišová sa však bude musieť pred prípadnými zmenami v akčnom pláne dohodnúť s rezortnými kolegami, ktorých sa bude zmena dotýkať.