Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Pre povodne meškajú vlaky z Českej republiky aj niekoľko hodín

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Železničná spoločnosť Slovensko prináša zoznam meškajúcich vlakov.

Bratislava 3. júna (TASR) – Povodňová situácia v Českej republike ovplyvňuje aj železničnú dopravu smerom na Slovensko. Vlaky meškajú od 40 minút až po takmer päť hodín. Spoje smerom z Rakúska na Slovensko výrazné meškania nehlásia. Informoval o tom osobný dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).

Aktuálne sa meškanie týka deviatich spojov z Českej republiky. Napríklad takmer dve a pol hodiny, teda 140 minút mešká rýchlik Excelsior z Chebu cez Prahu, ktorý má ísť do Košíc. Približne tri a pol hodinové oneskorenie má rýchlik Šírava z Prahy, ktorý ide cez Košice do Humenného.

Spoj EuroNight (EN) Slovakia z Prahy do Košíc hlási meškanie až 280 minút, teda takmer päť hodín. Vlak EuroCity (EC) Avala z Prahy, ktorý premáva cez Bratislavu, Budapešť až do Belehradu mešká 100 minút. Tiež expresný spoj Odra z Prahy do Žiliny mešká na českej strane 110 minút. "Ale po vypravení mimoriadnej súpravy z Bohumína príde do Žiliny načas," avizoval dopravca.

Železničná spoločnosť zároveň doplnila, že pri reklamáciách cestovného v súvislosti so záplavami, či pri žiadostiach o vrátenie príplatkov za lôžko alebo vrátenia miesteniek v medzinárodnej preprave s Českými dráhami, nebude ZSSK účtovať storno poplatky.


Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) informuje, že povodňová situácia v Českej republike sa nezlepšuje a vlaky, ktoré z Česka prichádzajú na Slovensko, naďalej meškajú.

Vlaky meškajú nasledovne:

R 441 Excelsior, Cheb – Praha – Košice mešká 140 minút

R 443 Šírava, Praha – Košice – Humenné + 214 minút

EN 445 Slovakia, Praha – Košice + 280 minút

EN 447 Metropol, Berlín – Praha – Bratislava – Budapešť + 170 minút

Ex 141 Beskyd, Ostrava – Žilina + 40 minút

Ex 145 Landek, Praha - Žilina + 50 minút

EC 273 Avala, Praha – Bratislava – Budapešť – Belehrad + 273 minút

EC 275 Jaroslav Hašek, Praha – Bratislava – Budapešť + 80 minút

Ex 143 Odra, Praha – Žilina na strane ČD mešká 110 minút, ale po vypravení mimoriadnej súpravy z Bohumína príde do Žiliny načas.

Všetky podrobnosti o cestovaní vlakom získajú cestujúci na čísle Kontaktného centra 18 188, pri volaniach zo zahraničia +421 2448 58 188, ktoré má nepretržitú prevádzku, v zákazníckych centrách ZSSK, v osobných pokladniciach ZSSK, na emailovej adrese: info@slovakrail.sk alebo na internetovej stránke www.slovakrail.sk.


Informáciu TASR poskytla Zuzana Červená, poverená zastupovaním riaditeľa odboru komunikácie ZSSK.