Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Ľudia sa na vlaky zadarmo registrujú až pred cestou, vznikajú rady

Na snímke železničná stanica, registrácia na bezplatnú prepravu v Košiciach 17. novembra 2014. Foto: TASR/František Iván

Na najväčších železničných staniciach dopravca otvoril pokladnice určené len na registráciu pre bezplatnú dopravu a zvýšil aj počet pokladníkov, ale aj vlakvedúcich a rušňovodičov v službe.

Bratislava 18. novembra (TASR) - Bezplatnú železničnú dopravu sprevádzajú v prvých dňoch prevádzky na niektorých staniciach dlhé rady.

Veľa cestujúcich sa totiž podľa hovorkyne Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Jany Morháčovej registruje na vlaky zadarmo až priamo pred cestou.

"Prosíme cestujúcich, aby si registráciu vybavovali v predstihu," apelovala na cestujúcu verejnosť Morháčová. Pripomenula, že registrácia trvá dlhšie ako kúpa lístka, preto by si na ňu mali ľudia rezervovať viac času.

Na najväčších železničných staniciach pritom dopravca otvoril pokladnice určené len na registráciu pre bezplatnú dopravu a vo všeobecnosti zvýšil počet pokladníkov, ale aj vlakvedúcich a rušňovodičov v službe.

Od pondelka 17. novembra sa totiž zvýšila aj kapacita vlakov. Spoje sa predĺžili o desiatky vozňov a denne pribudlo 11 nových diaľkových vlakov. Každý deň sa v diaľkovej doprave zvýšil počet miest na sedenie takmer o 7000 a v prímestskej doprave o necelých 5000 miest.

Nad rámec takto zahustenej dopravy však v pondelok vypravila ZSSK aj jeden mimoriadny vlak. Išiel popoludní zo Žiliny do Bratislavy a dopravca ho zaradil do prevádzky zo zálohy. Dôvodom bolo naplnenie pôvodného rýchlika, ktorý vyrážal z Košíc.