Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Vlčan: Mrzí ma, že sa vlani nepodarilo naštartovať pozemkové úpravy

Na snímke minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan (nominant OĽANO), foto z archívu. Foto: TASR - Dano Veselský

Minister hospodárstva dodal, že v súčasnosti sa realizuje 11 projektov pozemkových úprav financovaných zo štátneho rozpočtu.

Bratislava 4. januára (TASR) - Ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuela Vlčana (nominant OĽANO) mrzí, že sa vlani nepodarilo naštartovať nové "komplexné" pozemkové úpravy v SR. Vlčan to uviedol pre TASR pri hodnotení činnosti Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR v roku 2021.

Priblížil, že naďalej pokračuje konanie v 144 katastrálnych územiach začatých na prelome rokov 2019/2020. "Aktuálne je najviac rozpracovaná novela zákona o pozemkových úpravách, usporiadaní pozemkového vlastníctva, pozemkových úradoch, pozemkovom fonde a o pozemkových spoločenstvách, ktorá je pripravená na predloženie do legislatívneho procesu," spresnil šéf MPRV SR.

Dodal, že v súčasnosti sa realizuje 11 projektov pozemkových úprav financovaných zo štátneho rozpočtu a 130 projektov (133 katastrálnych území) financovaných z Programu rozvoja vidieka (PRV) na roky 2014 až 2020.