Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Vodiči si môžu už v týchto dňoch kupovať diaľničné nálepky na rok 2013

ILustračné foto Foto: TASR

Najneskôr do soboty 15. decembra budú diaľničnými nálepkami pokryté všetky hraničné priechody, čerpacie stanice a predajné miesta na spoplatnenej cestnej sieti a v jej okolí.

Bratislava 10. decembra (TASR) – Už v týchto dňoch si môžu vodiči osobných áut na Slovensku kupovať diaľničné nálepky na rok 2013. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) dnes začala s distribúciou nálepiek na predajné miesta.

"Najneskôr do soboty 15. decembra budú diaľničnými nálepkami pokryté všetky hraničné priechody, čerpacie stanice a predajné miesta na spoplatnenej cestnej sieti a v jej okolí," priblížil hovorca NDS Marcel Jánošík. Zároveň podľa jeho slov najneskôr do piatka 21. decembra budú nálepky aj na všetkých predajných miestach v rámci celého územia Slovenska.

Od dnešného dňa sa začal predaj nálepiek na rok 2013 pre verejnosť aj na internetovej stránke www.dialnicnenalepky.sk. "Do konca roka 2012 bude prebiehať na stránke aj súbežný predaj krátkodobých diaľničných nálepiek emisie roku 2012," dodal Jánošík.

Ceny nálepiek

Desaťdňovú nálepku na budúci rok si pritom môžu vodiči kúpiť za desať eur, mesačná ich vyjde na 14 eur. Cena ročnej diaľničnej nálepky je 50 eur.