Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Vodohospodári prezentovali aj plavebné komory Gabčíkovo

Na snímke vodné dielo Gabčíkovo. Foto: TASR - Jakub Kotian

VV v rámci spoločného projektu podporila vydanie zborníka odborných príspevkov z konferencie, ktorého výtlačok dostal každý účastník konferencie.

Bratislava 29. septembra (TASR) - Odbornou náplňou 31. ročníka konferencie s medzinárodnou účasťou Plavebné dni 2023 v Bratislave boli témy súvisiace s prípravou, realizáciou a prevádzkou vnútrozemských vodných ciest a prístavov. Zdôrazňovali sa bilaterálna a multilaterálna spolupráca v stredoeurópskom priestore, rozvoj vnútrozemskej plavby a rekreačná a športová plavba. Informoval o tom štátny podnik Vodohospodárska výstavba (VV).

Hlavného spoluorganizátora konferencie Slovenský plavebný kongres vedený jeho predsedom Vladimírom Novákom podporilo okrem štátneho podniku Vodohospodárska výstavba aj občianske združenie Pobočka slovenskej vodohospodárskej spoločnosti pri Vodohospodárskej výstavbe.

VV v rámci spoločného projektu podporila vydanie zborníka odborných príspevkov z konferencie, ktorého výtlačok dostal každý účastník konferencie. "Podporili sme účasť zástupcov miestnej samosprávy na konferencii, zabezpečili sme odbornú prezentáciu o plavebných komorách vodného diela (VD) Gabčíkovo a zorganizovali sme exkurziu účastníkov konferencie na objektoch VD Gabčíkovo. Účastníci exkurzie si prezreli nielen nové infocentrum, ale aj inovované a modernizované plavebné komory a taktiež vodnú elektráreň Gabčíkovo," dodal štátny podnik.