Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Ekonomika

Volkswagen musí skontrolovať v Brazílii okolo 400.000 vozidiel

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

VW musí podľa rozhodnutia súdu uverejniť v každom brazílskom spolkovom štáte vo veľkých novinách inzeráty a vyzvať majiteľov modelov, aby navštívili jeho autorizované opravovne.

Porto Alegre 13. januára (TASR) - Súd v brazílskom Porto Alegre nariadil v piatok (11. 1.) nemeckej automobilke Volkswagen (VW), aby skontrolovala a v prípade potreby odstránila chyby na svojich modeloch FOX, Voyage a Novo Gol, vyrobených v rokoch 2009 a 2010.

Agentúra DPA uviedla, že do autoopravovní by sa ich malo dostať spolu asi 400.000, lebo sa niektorým predčasne opotrebúvajú určité diely motorov.

VW musí podľa rozhodnutia súdu uverejniť v každom brazílskom spolkovom štáte vo veľkých novinách inzeráty a vyzvať majiteľov modelov, aby navštívili jeho autorizované opravovne. Za nesplnenie rozhodnutia hrozí výrobcovi pokuta.

Problémy s motormi sa vyskytujú na autách s litrovým motorom. Úspešný model Gol je variantom medzi Golfom a Polom a v krajine zostáva už 26 rokov najlepšie predávaným osobným vozidlom. Volkswagen dosiahol na brazílskom trhu 21,4-% podiel a so stratou 1,6 % zostáva na druhom mieste za talianskym Fiatom.