Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Volkswagen sa s odbormi dohodol na odmene za hospodárenie firmy

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Vedenie firmy sa s odbormi dohodlo aj na spôsobe výpočtu odmeny pre budúce roky.

Bratislava 21. mája (TASR) – Volkswagen Slovakia (VW SK) vyplatí zamestnancom odmenu za hospodárske výsledky za minulý rok v priemernej výške 1350 eur. K tomu dostanú v októbri aj fixný preddavok na odmenu za výsledky v tomto roku priemerne 200 eur. Dohodlo sa na tom vedenie firmy s odbormi, rovnako aj na spôsobe výpočtu odmeny pre budúce roky.

"Naši zamestnanci prispeli v minulom roku svojím nasadením a flexibilitou k vynikajúcim výsledkom Volkswagen Slovakia. Za tento tímový výkon im patrí náležitá odmena," zhodnotil dohodu člen predstavenstva VW SK pre personálnu oblasť Wilfried von Rath s tým, že firma išla na hranicu svojich možností.

"Úspech spoločnosti závisí z veľkej časti od našich zamestnancov, ich kompetentnosti a ochoty podávať výkon. Preto je náležité odmeniť toto úsilie podielom na úspechu," doplnil predseda odborovej organizácie OZ KOVO pri VW SK Zoroslav Smolinský.

Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku od roku 1991 a za ten čas vyrobil viac ako tri milióny vozidiel. Zamestnáva viac ako 9400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine produkuje komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.