Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Volkswagen plánuje postupne prejsť na iný typ batérií pre elektroautá

Nemecká automobilová skupina VW počnúc piatkom (20.3.) dočasne zastaví výrobu vo väčšine svojich závodov v reakcii na pandémiu nového koronavírusu. Najväčší výrobca automobilov v Európe v utorok zároveň oznámil, že zisk jeho hlavnej značky osobných áut VW v roku 2019 vzrástol, ale varoval, že tento rok bude „veľmi ťažký“. Foto: TASR/AP

Volkswagen podľa nich oznámi svoje plány v oblasti batérií na pondelňajšom podujatí Power Day.

Soul 15. marca (TASR) - Nemecký automobilový koncern Volkswagen (VW) plánuje postupne prejsť na iný typ batérie vo svojich elektrických vozidlách. To vyvoláva pochybnosti o dodávkach od juhokórejských spoločností LG Energy Solution a SK Innovation. Informovali o tom v pondelok tri zdroje z Južnej Kórey oboznámené so situáciou.

Plán VW prichádza v čase, keď dvaja významní juhokórejskí výrobcovia batérií LG Energy Solution a SK Innovation, ktorí dodávajú svoje batérie aj Volkswagenu, čelia v Spojených štátoch obvineniam zo zneužitia obchodného tajomstva v súvislosti s technológiou batérií pre elektrické vozidlá (EV).

Spoločnosť Volkswagen plánuje používať vo svojich elektromobiloch tzv. prizmatický typ batérií a čoraz viac sa sústreďuje na dodávky od čínskej firmy Contemporary Amperex Technology (CATL), uviedli na svojej internetovej stránke juhokórejské noviny Money Today s odvolaním sa na nemenované zdroje z juhokórejského priemyslu batérií.

Volkswagen podľa nich oznámi svoje plány v oblasti batérií na pondelňajšom podujatí Power Day.

Spoločnosti LG Energy Solution a SK Innovation vyrábajú tzv. pouch batériové články pre Volkswagen, zatiaľ čo čínska CATL a Samsung SDI prizmatické.

Volkswagen to odmietol komentovať.