Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Volkswagen prináša na Slovensko väčšiu investíciu, než vláda dúfala

Na archívnej snímke zamestnanci automobilky Volkswagen Slovakia a.s. Foto: TASR - Martin Baumann

To, že nové veľké výroby získava práve slovenský závod koncernu Volkswagen, potvrdil Diess pre najnovšie vydanie časopisu Automobilwoche.

Bratislava 8. novembra (TASR) - Nemecká spoločnosť Volkswagen umiestni výrobu svojho vlajkového modelu Passat a prémiového modelu českej Škody Superb do svojej slovenskej automobilky pri Devínskej Novej Vsi. Informoval o tom na svojej webovej stránke Denník N.

S tým spojené nové investície budú podľa Denníka N vyššie, než v lete dúfala vláda premiéra Igora Matoviča.

Vláda začiatkom júla tohto roka s nemeckou automobilkou podpísala spoločné vyhlásenie o jej možnej budúcej investícii na Slovensku, ktorá sa môže vyšplhať na vyše pol miliardy eur, pripomína Denník N a dodáva, že investícia má byť nakoniec až približne vo výške jednej miliardy eur.

Generálny riaditeľ Volkswagenu Herbert Diess podľa Denníka N v súčasnosti hovorí o jednej miliarde investícií.

To, že nové veľké výroby získava práve slovenský závod koncernu Volkswagen, potvrdil Diess pre najnovšie vydanie časopisu Automobilwoche. „Rozhodli sme sa zvýšiť kapacitu v Bratislave,“ povedal.

Nový veľký projekt Slovensko získava po tom, čo Volkswagen už skôr prehodnotil zámer stavať nový závod na Passaty a Superby v Turecku.