Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Ekonomika

Volkswagen Slovakia ponúka študentom desiatky miest

Vollkswagen Foto: TASR/Martin Baumann

Pre súčasných študentov firma realizuje program IngA – Inžinier v automobilovom priemysle, do ktorého sa zapojilo počas niekoľkých ročníkov už viac ako 2500 študentov.

Bratislava 14. mája (TASR) - Volkswagen Slovakia (VW SK) hľadá desiatky študentov a absolventov na aktuálnom ročníku pracovného veľtrhu Job Fórum, ktorý sa koná dnes na pôde Strojníckej fakulty Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave. Spoločnosť aktuálne obsadzuje pozície vhodné pre absolventov, otvára nový ročník Trainee programu a študentom ponúka praxe i brigády.

Súčasným vysokoškolákom firma núka prax a brigády naprieč oddeleniami spoločnosti. „Len teoretické vedomosti pri hľadaní práce po absolvovaní štúdia nestačia. Naším cieľom je prepojenie teórie s praxou, či už prostredníctvom priameho predávania praktických skúseností našich odborníkov, cez návštevy študentov priamo v závode, praxe, či brigády až po špeciálne vzdelávacie programy. Pre študentov to zároveň znamená nielen lepšie možnosti zamestnať sa po štúdiu, ale aj príležitosť zistiť, v ktorej oblasti by chceli pôsobiť," uviedla Gabriela Dubjaková z oddelenia personálneho rozvoja.

Pre súčasných študentov firma realizuje program IngA – Inžinier v automobilovom priemysle, do ktorého sa zapojilo počas niekoľkých ročníkov už viac ako 2500 študentov. V rámci neho môžu absolvovať prednášku odborníka z VW SK na pôde univerzity, univerzitný deň vo VW SK a následne odbornú prax. Najlepší z nich získajú štipendium na celý akademický rok.

Študenti, ktorí spolupracujú s firmou počas štúdia, sa môžu zapojiť aj do aktivít Klubu študentov VW SK, medzi ktoré patria rôzne exkurzie, tímové aktivity či možnosť vyhrať jazykový kurz v zahraničí alebo auto na víkend.

TASR informoval hovorca spoločnosti VW SK Vladimír Machalík.