Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

Volkswagen v najbližších rokoch očakáva cenovú vojnu s Čínou

Na snímke montáž a výroba nových modelov automobilov Škoda Superb, Škoda Superb Combi a Volkswagen Passat v bratislavskom závode Volkswagen (VW) Slovakia v piatok 1. decembra 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Cieľom skupiny Volkswagen je predať do roku 2030 v Číne približne štyri milióny vozidiel.

Peking 24. apríla (TASR) - Nemecká automobilová skupina Volkswagen očakáva na vysoko konkurenčnom trhu v Číne dva ťažké roky. TASR o tom informuje na základe správy agentúra DPA.

"V apríli sme zaznamenali ďalšie kolo znižovania cien a tvrdá cenová konkurencia bude pokračovať aj v nasledujúcich rokoch," uviedol v stredu člen predstavenstva Ralf Brandstätter. Volkswagen sa chce podľa neho pripraviť na konkurenčný boj a financovať rozvoj svojho podnikania s elektromobilmi v Číne z predaja klasických vozidiel so spaľovacími motormi, ktorému sa stále darí. "To pre nás znamená aj dva ťažké roky," povedal deň pred začiatkom automobilového veľtrhu v Pekingu.

Cieľom skupiny Volkswagen je predať do roku 2030 v Číne približne štyri milióny vozidiel. To by podľa firmy zodpovedalo trhovému podielu 15 %, pričom polovica všetkých predaných áut má byť na elektrický pohon.