Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Ekonomika

Volvo výrazne zlepšilo výhľad predaja ťažkých nákladných áut

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Spoločnosť Volvo navyše uviedla, že eviduje aj rastúcu potrebu nahradzovať starnúce vozové parky, čo tiež prispelo k zvýšeniu počtu objednávok.

Štokholm 20. apríla (TASR) - Švédsky výrobca nákladných áut Volvo AB vo štvrtok zlepšil výhľad predaja ťažkých nákladných automobilov v Európe a Severnej Amerike. Krok nasledoval po tom, ako automobilka evidovala medziročný nárast objednávok o 32 %. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Volvo AB teraz očakáva, že na každom zo svojich dvoch kľúčových trhov v roku 2023 predá približne 320.000 ťažkých nákladných áut. Skoršia prognóza počítala v oboch regiónoch s celkovým odbytom na úrovni 300.000 kusov.

"Narušenia v európskych dodávateľských reťazcoch neboli také rozsiahle ako na jeseň, čo prispelo k zvýšeniu produktivity," uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Martin Lundstedt.

Výrobcovia nákladných automobilov niekoľko kvartálov v rade čelili vážnym výpadkom v dodávateľských reťazcoch, čo výrazne predražovalo ceny vstupov. Zmiernenie problémov im umožnilo opäť prijímať objednávky, ktoré odkladali v snahe zabrániť predĺženiu dodacích lehôt.

Spoločnosť Volvo navyše uviedla, že eviduje aj rastúcu potrebu nahradzovať starnúce vozové parky, čo tiež prispelo k zvýšeniu počtu objednávok.