Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Ekonomika

Vonkajšie benefity motiváciu tímu nezvýšia

Marshall Goldsmith príde na Slovensko už v decembri 2015 Foto: Marshall Goldsmith

Angažovaný zamestnanec kladie otázky sebe, nie šéfovi.

Bratislava 29. októbra (OTS) - Drahé motivačné programy či bohaté zamestnanecké výhody? Zabudnite na obe! Ani jedny, ani druhé vám totiž angažovaných zamestnancov neprinesú. Líder budúcnosti totiž motivuje svojich podriadených aj sám seba zvnútra.

Jediné, na čom skutočne záleží, je samotný zamestnanec, jeho vlastné presvedčenie a vôľa, prezrádza manažérom zo Slovenska a z Čiech uznávaný kouč svetových lídrov Marshall Goldsmith, ktorý so svojím seminárom Líder budúcnosti navštívi 3. a 4. decembra aj Bratislavu.

Externé faktory motivácie sú neúčinné. Motivační tréneri navyše nenesú zodpovednosť za to, či účastníci ich seminárov získané poznatky do svojho života aj implementujú,“ hovorí Marshall Goldsmith a dodáva, že koučovia môžu ukázať klientom smer a techniky, ale konečný krok musí už každý jednotlivec urobiť sám.

Uviesť zmeny do reality, môžete jedine vy, vaši zamestnanci alebo spolupracovníci. Každý manažér a zamestnanec by sa podľa Marshalla Goldsmitha preto mal opýtať seba samého nasledujúcich šesť otázok:

1. Urobil som všetko preto, aby som si nastavil jasné ciele?
2. Urobil som všetko preto, aby som sa k svojim cieľom posunul?
3. Urobil som všetko preto, aby som bol šťastný?
4. Urobil som všetko preto, aby som našiel zmysel?
5. Urobil som všetko preto, aby som si budoval pozitívne vzťahy?
6. Urobil som všetko preto, aby som plne angažovaný?

Seminár Marshalla Goldsmitha Líder budúcnosti sa uskutoční 3. a 4. decembra 2015 na pôde Ekonomickej univerzity v Bratislave. Marshall Goldsmith je po Brianovi Tracym a Jackovi Canfieldovi ďalšou zo svetových autorít v oblasti rozvoja ľudského potenciálu, ktoré v minulosti odovzdali svoje skúsenosti aj na seminároch v Bratislave.

Spoločnosť Worington, ktorá prednášky svetových lídrov do Bratislavy prináša, aktuálne rokuje aj s ďalšími TOP lídrami o realizovaní seminárov aj v Strednej Európe. Už v októbri 2016 sa manažéri a podnikatelia môžu tešiť na výnimočný dvojdňový seminár Total Business Mastery, ktorý povedie rešpektovaný biznis kouč Brian Tracy.