Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Ekonomika

Komisia odporučila Juraja Beňu za predsedu Protimonopolného úradu

Na snímke nápis na dverách budovy, v ktorej sídli Protimonopolný úrad SR na Drieňovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Na verejné vypočutie boli prizvaní traja kandidáti - Juraj Beňa, Henrich Haščák a Martin Zlocha.

Bratislava 21. decembra (TASR) - Výberová komisia po stredajšom verejnom vypočutí odporučila vláde za kandidáta na predsedu Protimonopolného úradu (PMÚ) SR Juraja Beňu. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády (ÚV) SR.

Na verejné vypočutie boli prizvaní traja kandidáti - Juraj Beňa, Henrich Haščák a Martin Zlocha. Výberová komisia udeľovala body za prezentáciu, projekt a odpovede na otázky. Kandidátom mohla otázky klásť aj verejnosť, či už osobne na verejnom vypočutí alebo cez webovú aplikáciu. Maximálny počet bodov, ktoré mohli kandidáti získať za projekt a osobnostné predpoklady preverené počas verejného vypočutia, bol 100 bodov.

Komisia sa uzniesla, že v bodovom hodnotení skončil na prvom mieste Juraj Beňa s priemerným ziskom 86 bodov, na druhom mieste skončil Henrich Haščák s priemerným počtom bodov 51,5 a na treťom mieste skončil Martin Zlocha s priemerným ziskom 35,7 bodu.

V poradí určenom členmi komisie v hodnotiacich hárkoch skončil na prvom mieste Juraj Beňa (s pomerom hlasov členov komisie - 8 prvé miesto, 0 druhé miesto, 0 tretie miesto, 1 neurčené). Na druhom mieste skončil Henrich Haščák (s pomerom hlasov členov komisie - 0 prvé miesto, 8 druhé miesto, 0 tretie miesto, 1 neurčené). Na 3. mieste skončil Martin Zlocha (s pomerom hlasov členov komisie - 0 prvé miesto, 0 druhé miesto, 9 tretie miesto).

Prítomných kandidátov vypočúvala výberová komisia, jej predsedom bol vedúci ÚV SR Július Jakab a ďalšími členmi zástupcovia Národnej rady SR, Útvaru hodnoty za peniaze, Najvyššieho kontrolného úradu, Ministerstva spravodlivosti SR, Slovenskej advokátskej komory, Ministerstva hospodárstva SR, Iniciatívy za právny štát a Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy.