Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Východoslovenská distribučná zaznamenala na východe takmer 60 porúch

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Vplyvom vetra podľa jej slov nedošlo len k vzniku porúch ako polámané izolátory a potrhané vodiče, ale počasie bránilo aj v odstraňovaní ich následkov.

Košice/Prešov 13. decembra (TASR) – Pre silný vietor zaznamenala spoločnosť Východoslovenská distribučná v nedeľu (12. 12.) spolu takmer 60 porúch na vysokonapäťovej (VN) a nízkonapäťovej (NN) úrovni v Košickom a Prešovskom kraji. Pre TASR to za VSD povedala Andrea Forbergerová.

Medzi najviac zasiahnuté patrili lokality Košíc, Michaloviec, Bardejova a Popradu. Celkovo sa prerušenie distribúcie elektriny, pod ktoré sa podpísali aj popadané stromy na vedenie, dotklo približne 20.000 odberných miest,“ uviedla s tým, že z toho viac ako polovica pocítila len krátkodobé prerušenie distribúcie elektriny trvajúce zopár minút.

Vplyvom vetra podľa jej slov nedošlo len k vzniku porúch ako polámané izolátory a potrhané vodiče, ale počasie bránilo aj v odstraňovaní ich následkov. Všetky poruchy sa podľa Forbergerovej podarilo odstrániť ešte počas nedele.