Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Vydávanie poukážok v Zelenej domácnostiam je pozastavené

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Žiadosti o poukážky z projektu Zelená domácnostiam už nie je možné aktivovať. Vzhľadom na to, že záujem o poukážky prevýšil vyčlenenú sumu, SIEA pozastavila ich vydávanie.

Bratislava 28. februára (TASR) - Aktivovanie žiadostí a vydávanie poukážok v projekte Zelená domácnostiam je pozastavené. Informovala o tom Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA).

Žiadosti o poukážky z projektu Zelená domácnostiam už nie je možné aktivovať. Vzhľadom na to, že záujem o poukážky prevýšil vyčlenenú sumu, SIEA pozastavila ich vydávanie. Aktuálne domácnosti disponujú vydanými poukážkami na inštaláciu zariadení v hodnote 10 miliónov eur.

Registrácia nových žiadostí je podľa agentúry naďalej otvorená, slúži však len na evidovanie záujmu domácností o podporu v ďalšom období. SIEA preveruje možnosti, či je možné doplniť zdroje do prebiehajúceho projektu. "O ďalšom postupe budeme informovať v krátkom čase," uviedla inovačná a energetická agentúra.

SIEA dodala, že v každom prípade pripravuje pokračovanie projektu, ktoré bude financované z nového programu Slovensko. Nové podmienky podpory budú zverejnené po schválení projektu. O príprave projektu bude SIEA priebežne informovať.