Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Daily Mirror a Daily Express budú prepúšťať

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vydavateľstvo Reach uviedlo, že plánuje prepustiť približne 550 zamestnancov, čo predstavuje zhruba 12 % jeho pracovnej sily.

Londýn 7. júla (TASR) – Britské vydavateľstvo Reach, ktoré vlastní denníky Daily Mirror a Daily Express, plánuje zrušiť približne 550 pracovných miest, pretože čitatelia sa počas pandémie nového koronavírusu zamerali viac na online obsah, čo znížilo príjmy vydavateľstva z reklamy.

„Štrukturálne zmeny v mediálnom sektore sa počas pandémie zrýchlili, čo viedlo k zvýšenému zavádzaniu digitálnych produktov," uviedol vo vyhlásení riaditeľ spoločnosti Reach Jim Mullen, podľa ktorého ale tento posun nepriniesol primerané zvýšenie príjmov z digitálnej reklamy, zatiaľ čo dopyt po reklame v takzvaných printových médiách sa znížil.

Vydavateľstvo Reach uviedlo, že plánuje prepustiť približne 550 zamestnancov, čo predstavuje zhruba 12 % jeho pracovnej sily. Odhaduje, že ročné úspory nákladov dosiahnu 35 miliónov libier.

Spoločnosť, ktorá vlastní aj niekoľko regionálnych novín v Británii, ďalej uviedla, že reštrukturalizácia bude stáť skupinu 20 miliónov GBP.

Vydavateľstvo sa v rámci reštrukturalizácie posunie smerom k centralizovanejšej štruktúre. Spojí celonárodné a regionálne tímy tlačených aj digitálnych titulov, aby „výrazne zvýšilo efektívnosť a odstránilo duplicitu pri zachovaní silnej redakčnej identity značiek."

Spoločnosť tak bude mať menej pracovných miest a jednoduchšiu štruktúru riadenia, uvádza sa vo vyhlásení Reach.

Vydavateľstvo dodalo, že jeho príjmy klesli v 2. štvrťroku o 27,5 %. Konkrétne čísla ale neuviedlo.

Spoločnosť Reach, ktorá bola vytvorená v marci 2018, keď Trinity Mirror kúpila Daily Express a ďalšie tituly, zaznamenala už vlani pokles tržieb o 13 % pre pokračujúce znižovanie predaja tlačených periodík.