Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Výdavky pre pôdohospodárstvo v roku 2022 dosiahnu 1,25 mld. eur

Na snímke minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan (nominant OĽaNO). Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Hlavnou finančnou podporou pôdohospodárstva sú prostriedky EÚ rozpočtované v kapitole Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR vo výške 857 miliónov eur.

Bratislava 14. októbra (TASR) - Celkové výdavky pre oblasť pôdohospodárstva sú na rok 2022 rozpočtované v sume 1,25 miliardy eur. Vyplýva to z rozpočtu verejnej správy na roky 2022 až 2024, ktorý vo štvrtok schválila vláda.

Hlavnou finančnou podporou pôdohospodárstva sú prostriedky EÚ rozpočtované v kapitole Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR vo výške 857 miliónov eur. Výdavky určené na spolufinancovanie programov zo štátneho rozpočtu sú rozpočtované v sume 176 miliónov eur, prostriedky štátneho rozpočtu pre oblasť pôdohospodárstva v sume 222 miliónov eur.

Výdavky na pôdohospodárstvo sú v najbližších rokoch ovplyvnené aj presunom výdavkov oblasti regionálneho rozvoja v objeme 262 miliónov eur z dôvodu delimitácie, ako aj skutočnosťou, že v rámci prechodného obdobia Spoločnej poľnohospodárskej politiky (CAP) nie sú z poľnohospodárskych fondov EÚ na rok 2022 rozpočtované prostriedky EÚ a spolufinancovania z nového programového obdobia.