Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

SSC vyhlásila súťaž na výstavbu okružnej križovatky v Rimavskej Sobote

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Na mieste existujúcej križovatky ciest I/16, I/72 a cesty II/532 plánuje SSC vybudovať štvorramennú dvojpruhovú okružnú križovatku s priemerom 50 metrov.

Rimavská Sobota 7. marca (TASR) - Slovenská správa ciest (SSC) vyhlásila verejné obstarávanie na zhotoviteľa výstavby okružnej križovatky na ceste I/16 v mestskej časti Sobôtka v Rimavskej Sobote. Celková odhadovaná hodnota zákazky je viac ako tri milióny eur bez DPH. Vyplýva to z oznámenia zverejneného vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

Na mieste existujúcej križovatky ciest I/16, I/72 a cesty II/532 plánuje SSC vybudovať štvorramennú dvojpruhovú okružnú križovatku s priemerom 50 metrov. Pribudnúť má tiež nový priechod pre chodcov, ktorý na križovatke v súčasnosti chýba. Vybudovaná má byť i protihluková stena na zníženie negatívnych účinkov hluku.

Ako pre TASR na jeseň 2022 uviedol hovorca SSC Martin Guzi, nová okružná križovatka na Sobôtke má zvýšiť priechodnosť a bezpečnosť križovatky a skrátiť čakacie doby na minimum. "Križovatka je z dôvodu nevhodných uhlov križovania neprehľadná, usporiadanie radiaceho priestoru je nevhodné a nebezpečné, podľa aktualizovaného dopravno-kapacitného posúdenia nevyhovuje už v súčasnosti aj z hľadiska kapacity," uvádza SSC vo zverejnených materiáloch.

Križovatka v mestskej časti Sobôtka bola naposledy prestavaná v 80. rokoch 20. storočia a patrí medzi najfrekventovanejšie úseky v Rimavskej Sobote. Výstavbu okružnej križovatky plánuje SSC spolufinancovať z európskych zdrojov. Záujemcovia o zákazku môžu svoje ponuky predkladať do 3. apríla.