Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 13. jún 2024
< sekcia Ekonomika

Vyhlásili výzvu na podporu investícií v priemysle za vyše 36 mil. eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Alokácia vo výške 36,013 milióna eur je určená na podporu investícií v priemyselnej výrobe s dôrazom na tvorbu pracovných miest.

Bratislava 2. októbra (TASR) - Ministerstvo hospodárstva (MH) SR vyhlásilo prvú výzvu v rámci Programu Slovensko z Fondu na spravodlivú transformáciu. Alokácia vo výške 36,013 milióna eur je určená na podporu investícií v priemyselnej výrobe s dôrazom na tvorbu pracovných miest. V pondelok o tom informovala hovorkyňa rezortu Mária Pavlusík.

"Výzva je zameraná na synergickú podporu projektov, ktorým bola poskytnutá regionálna investičná pomoc zo štátneho rozpočtu. Cieľom je podporiť investície v priemyselnej výrobe s dôrazom na tvorbu pracovných miest vo vybraných oblastiach z dôvodu zníženia negatívnych vplyvov na transformáciu týchto okresov," uviedol rezort hospodárstva.

O nenávratný finančný príspevok môžu požiadať veľké podniky z vybraných okresov Trenčianskeho a Košického samosprávneho kraja. Medzi oprávnené územia patria okresy Prievidza, Partizánske, Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice-okolie a Michalovce, pričom rozhodujúce je miesto realizácie projektu, nie sídlo žiadateľa.

"Získané financie pomôžu veľkým podnikom vybudovať novú prevádzku, rozšíriť výrobu produktov existujúcej prevádzky, zaviesť výrobu nových produktov alebo zásadne zmeniť výrobný proces," dodalo MH SR. Všetky potrebné informácie k výzve sú zverejnené na jeho webovom sídle.