Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Výjazdové rokovanie vlády sa zameria na pomoc okresom

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD). Foto: TASR - František Iván

Vláda má tiež dať zelenú začiatku obstarávania rekonštrukcie areálu Úrady vlády SR.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 27. marca (TASR) - Ekonomicko-sociálna situácia v okresoch Galanta a Dunajská Streda i návrhy noviel zákonov budú predmetom stredajšieho výjazdového rokovania vlády. Kabinet premiéra Roberta Fica (Smer-SD) bude zasadať v Galante.

V rámci zhodnotenia sociálno-ekonomickej situácie a vybraných problémov v okresoch Galanta a Dunajská Streda by mala vláda prijať v rámci jednotlivých rezortov konkrétne úlohy, taktiež by mala schváliť 1.987.000 eur na potrebné projekty v mestách a obciach oboch okresov.

V súlade s minulotýždňovým avízom sa bude vláda takisto venovať legislatívnym návrhom a úpravám viacerých zákonov.

Novelizáciou zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie (EIA) chce dosiahnuť zjednodušenie a zrýchlenie procesov z dôvodu prepojenia s povoľovacím procesom pre stavby a prevádzky podliehajúce posudzovaniu vplyvov.

Zmeny v zákone o pobyte cudzincov majú zasa okrem iného zatraktívniť využitie tzv. modrých kariet (pre vysokokvalifikovaných zamestnancov zo zahraničia) na trhu práce.

Novela zákona o verejnom obstarávaní má zjednotiť pravidlá pre podlimitné zákazky a zákazky s nízkou hodnotou zlúčením týchto kategórií a zjednotením pravidiel zadávania zákaziek. Navrhuje sa tiež upraviť minimálnu hodnotu podlimitnej zákazky na 50.000 eur.

Ďalšími novelami, ktorými sa má kabinet zaoberať na stredajšom rokovaní, sú úpravy Zákonníka práce a tiež zákona o sociálnoprávnej ochrane detí a o sociálnej kuratele.

Vláda má tiež dať zelenú začiatku obstarávania rekonštrukcie areálu Úrady vlády SR. Predpokladané výdavky v najbližších troch rokoch sú vo výške 7.136.228 eur.