Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

CESTUJÚCI, POZOR: Na týchto železničných tratiach budú výluky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Podmaník

Cestná uzávierka priecestia potrvá 22. mája od 8.00 h do 18.00 h.

Bratislava 21. mája (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú 22. mája od 8.00 h do 17.00 h realizovať výlukové práce v úseku Vojany – Drahňov – Budkovce.

V rámci tejto výluky sa v uvedenom úseku koná oprava priecestia s jedinečným identifikačným číslom (JIČ) SP1463 v km 31,047. Práce na priecestí zahŕňajú odstránenie asfaltu a starej priecestnej konštrukcie, trhanie koľajového pola, zriaďovanie podvalového podložia, montáž nového koľajového pola, doplnenie štrkového lôžka a smerovú a výškovú úpravu koľaje na traťovú rýchlosť. Práce vykonávajú ŽSR vlastnými personálnymi kapacitami.

Cestná uzávierka priecestia potrvá 22. mája od 8.00 h do 18.00 h.

Obchádzka povedie po komunikáciách, ktoré sú označené dočasným dopravným značením.

Výluka v úseku Štrbské Pleso – Štrba


Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú v dňoch 22. a 23. mája od 8.40 h do 14.20 h realizovať výlukové práce v úseku Štrbské Pleso – Štrba.

V rámci tejto výluky sa v uvedenom medzistaničnom úseku zrealizuje oprava geometrickej polohy koľaje, doťahovanie upevňovadiel, doplnenie, zhutnenie a úprava štrkového lôžka do profilu, smerová a výšková úprava koľaje na traťovú rýchlosť. Práce budú ŽSR realizovať vlastnými personálnymi kapacitami.

Vzhľadom na to, že ide o jednokoľajnú trať, cestujúci budú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca ZSSK.

Informáciu TASR poskytol hovorca ŽSR Michal Lukáč.