Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Vymenovali zástupcov SR v medzinárodných finančných inštitúciách

Na snímke zľava riaditeľka Kancelárie predsedu vlády SR Veronika Gulášová, minister financií SR Michal Horváth a predseda vlády SR Ľudovít Ódor počas rokovania 4. schôdze vlády SR v Bratislave 7. júna 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Michala Horvátha vymenovala do funkcie guvernéra Európskej banky pre obnovu a rozvoj, guvernéra Európskej investičnej banky, ako aj guvernéra v skupine Svetovej banky.

Bratislava 7. júna (TASR) - Novými zástupcami SR vo viacerých medzinárodných finančných inštitúciách budú minister financií Michal Horváth a jeho štátna tajomníčka Eva Gonçalves. Návrh Ministerstva financií (MF) SR v stredu schválila vláda.

Michala Horvátha vymenovala do funkcie guvernéra Európskej banky pre obnovu a rozvoj, guvernéra Európskej investičnej banky, ako aj guvernéra v skupine Svetovej banky. Vymenil tak svojho predchodcu Eduarda Hegera. Eva Gonçalves zase vymení bývalého štátneho tajomníka Ľuboša Jančíka vo funkcii zástupcu guvernéra Európskeho mechanizmu pre stabilitu.

Vláda rozhodla aj o výmene člena v Dozornej rade Exportno-importnej banky Slovenskej republiky. Veroniku Gmiterko na tomto poste nahradí Marián Podolák.