Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

Výroba surovej ocele v Nemecku v 1. polroku klesla o 5,3 %

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Produkcia surovej ocele počas šiestich mesiacov do konca júna 2023 v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka klesla o 5,3 % na 18,5 milióna ton.

Berlín 25. júla (TASR) - Výroba surovej ocele v Nemecku v prvom polroku výrazne klesla. Dôvodom sú vysoké náklady na energie a slabý dopyt najmä v stavebníctve, oznámilo v utorok odvetvové združenie WV Stahl. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Produkcia surovej ocele počas šiestich mesiacov do konca júna 2023 v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka klesla o 5,3 % na 18,5 milióna ton. V samotnom júni sa produkcia znížila o 8,4 %.

Odvetvie čelí vysokým výrobným nákladom, pričom ceny elektrickej energie sú v súčasnosti stále približne trikrát vyššie ako pred začiatkom energetickej krízy, uviedla výkonná riaditeľka združenia WV Stahl Kerstin Maria Rippelová. To malo mimoriadne silný vplyv najmä na energeticky náročnú výrobu ocele v elektrických oblúkových peciach, kde sa produkcia podľa údajov združenia v prvom polroku prepadla o 13 %.