Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Výrobca krémov Nivea zvýšil v 1. polroku prevádzkový zisk

Na archívnej snímke zo 16. decembra 2004 sú obaly krému Nivea počas výroby v Hamburgu. Nemecká firma Beiersdorf, výrobca krémov Nivea a iných spotrebiteľských produktov, oznámila 9. januára 2007, že ich čistý zisk za rok 2006 sa skoro zdvojnásobil potom ako predali podiel v podniku zaoberajúcich sa výrobou zdravotných prístrojov. Foto: TASR/AP

Nemecký koncern Beiersdorf, známy najmä výrobou kozmetiky značky Nivea, oznámil za 1. polrok rast prevádzkového zisku takmer o pätinu a čistého zisku o 25 %.

Berlín 4. augusta (TASR) - Nemecký koncern Beiersdorf, známy najmä výrobou kozmetiky značky Nivea, oznámil za 1. polrok rast prevádzkového zisku takmer o pätinu a čistého zisku o 25 %, k čomu prispel vysoký dopyt po výrobkoch spoločnosti. TASR o tom informuje na základe správ agentúr Reuters a DPA.

Spoločnosť vo štvrtok uviedla, že jej zisk pred úrokmi a daňami (EBIT) upravený o mimoriadne položky dosiahol za prvých šesť mesiacov 710 miliónov eur. V medziročnom porovnaní to predstavuje rast o 19,3 %. Čistý zisk dosiahol 505 miliónov eur, zatiaľ čo v 1. polroku minulého roka zaznamenala firma zisk na úrovni 404 miliónov eur.

Tržby za šesťmesačné obdobie vykázal Beiersdorf na úrovni 4,48 miliardy eur, zatiaľ čo za 1. polrok minulého roka predstavovali 3,87 miliardy eur. Na organickej báze sa tržby Beiersdorfu zvýšili o 10,5 %.