Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť Thermo/Solar Žiar vstupuje do holdingu Hargassner

Plávanie Foto: TASR/AP

Thermo/Solar Žiar patrí k najvýznamnejším európskym výrobcom termických slnečných kolektorov, ktoré sú využívané najmä na prípravu teplej vody, ohrev vody v bazénoch či vykurovanie.

Žiar nad Hronom 23. mája (TASR) – Spoločnosť Thermo/Solar Žiar zo Žiaru nad Hronom vstupuje do skupiny Hargassner Holding, figurovať v nej bude ako jediný výrobca slnečných kolektorov a ich hlavný dodávateľ pre všetky obchodné zložky skupiny v Európe i zámorí. TASR o tom informoval riaditeľ spoločnosti Alfréd Gottas.

"Rodinný podnik Hargassner je najväčším nezávislým výrobcom kotlov na biomasu v Európe a nachádza sa v etape zásadného rozvoja a rozširovania portfólia," uviedol Gottas. Ako priblížil, skupina sa v roku 2020 rozšírila o rakúsky podnik Gilles, ktorý sa špecializuje na priemyselné aplikácie a výrobu kotlov. Vlani sa k holdingu pridala i poľská spoločnosť Rakoczy Stal, ktorá sa venuje výrobe kotlov na biomasu.

Spoločnosť zo Žiaru nad Hronom bude v rámci skupiny pôsobiť v pozícii dodávateľa slnečných termických kolektorov. Zabezpečovať bude i výrobu a dodávku niektorých montážnych celkov a komponentov pre sesterské spoločnosti.

Thermo/Solar Žiar patrí k najvýznamnejším európskym výrobcom termických slnečných kolektorov, ktoré sú využívané najmä na prípravu teplej vody, ohrev vody v bazénoch, vykurovanie či výrobu priemyselného tepla. Spoločnosť disponuje výrobnou kapacitou na úrovni 300.000 štvorcových metrov kolektorov ročne. Kolektory zo Žiaru nad Hronom boli doteraz inštalované v 73 krajinách celého sveta vrátane extrémnych lokalít, akými sú najvyššia hora Nemecka Zugspitze či Ohňová zem v Patagónii.