Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 6. jún 2024Meniny má Norbert
< sekcia Ekonomika

Výrobca žiaruvzdorných materiálov Slovmag analyzuje potrebu personálu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Slovmag Lubeník sa zaoberá ťažbou, úpravou a spracovaním magnezitovej suroviny, produkciou a predajom magnezitových slinkov a žiaruvzdorných výrobkov na báze magnezitu a magnetitu.

Lubeník 18. apríla (TASR) – Výrobca žiaruvzdorných materiálov z Gemera, spoločnosť Slovmag Lubeník, v súčasnosti analyzuje potrebu personálnych kapacít na druhý polrok 2023 a potenciálny rozsah redukcie zamestnancov. Pre TASR to potvrdilo vedenie spoločnosti.

"Výrobná kapacita spoločnosti vrátane zamestnancov sa kontinuálne upravuje podľa globálneho dopytu a cenovej konkurencieschopnosti spoločnosti. V súčasnosti je nárast nákladov v sektore žiaruvzdorných materiálov primárne spojený s infláciou a úrovňou cien energií," uviedlo vedenie podniku. Dodalo, že nateraz spoločnosť nebude poskytovať viac informácií, hromadné prepúšťanie zamestnancov však nehrozí.

Slovmag Lubeník sa zaoberá ťažbou, úpravou a spracovaním magnezitovej suroviny, produkciou a predajom magnezitových slinkov a žiaruvzdorných výrobkov na báze magnezitu a magnetitu. V okrese Revúca, ktorý patrí medzi najmenej rozvinuté okresy, aktuálne zamestnáva 450 ľudí.