Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Výročné zasadnutie ekonomického fóra sa uskutoční v Davose v máji

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Medzi hlavné témy zasadnutia budú patriť okrem pandémie a zotavovania aj riešenie klimatickej zmeny, vytváranie lepšej budúcnosti pre prácu či využitie technológií štvrtej priemyselnej revolúcie.

Ženeva 21. januára (TASR) - Výročné zasadnutie Svetového ekonomického fóra (WEF) osobne sa uskutoční vo švajčiarskom Davose 22. až 26. mája. Uviedli to zástupcovia WEF v piatok.

Výročné zasadnutie WEF sa zvyčajne koná v horskom stredisku Davos koncom januára, pričom na podujatí sa zúčastňujú lídri z oblasti biznisu, politiky a diplomacie. Naposledy sa však konalo v januári 2020. Zasadnutie plánované na rok 2021 organizátori pre pandémiu nového koronavírusu zrušili. Následne naplánovali podujatie na 17. až 21. január tohto roka, v decembri však rozhodli, že sa odloží na začiatok leta, pričom januárový termín sa využil na online rozhovory. Dôvodom je nástup nového variantu omikron.

"Po všetkých tých virtuálnych schôdzkach, ktoré sa konali počas minulých dvoch rokov, sa politickí lídri, zástupcovia firiem a občianskej spoločnosti už konečne musia zísť aj osobne," povedal zakladateľ WEF Klaus Schwab. Ako dodal, je potrebné nastoliť atmosféru dôvery, ktorá je nevyhnutná na riešenie problémov, ktorým krajiny čelia.

Medzi hlavné témy májového výročného zasadnutia budú patriť okrem pandémie a zotavovania aj riešenie klimatickej zmeny, vytváranie lepšej budúcnosti pre prácu či využitie technológií štvrtej priemyselnej revolúcie. Zasadnutie sa však bude podľa vedenia WEF konať iba v prípade, že budú splnené podmienky, ktoré zaručia ochranu zdravia a bezpečnosti hostiteľov a účastníkov podujatia.