Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Výsledky Mastercard prekonali v 3. kvartáli očakávania trhu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Spoločnosť Mastercard počas uplynulého štvrťroka získala dánsku firmu Nets za 3,2 miliardy USD, ktorá umožňuje platby v reálnom čase medzi európskymi bankovými účtami.

Purchase 29. októbra (TASR) - Výsledky amerického finančného koncernu Mastercard prekonali v 3. kvartáli očakávania trhu.

Zisk vydavateľa kreditných a platobných kariet medziročne stúpol o 11 % na 2,11 miliardy USD (1,90 miliardy eur) alebo 2,07 USD na akciu z 1,90 miliardy USD alebo 1,82 USD na akciu v rovnakom období vlani. Upravený zisk dosiahol 2,19 miliardy USD alebo 2,15 USD na akciu, pričom analytici počítali s 2,01 USD na akciu. Tržby sa medziročne zvýšili o 14,6 % na 4,47 miliardy USD z 3,90 miliardy USD.

Keďže výsledky výrazne prekonali prognózy Wall Street, akcie Mastercard v predburzovom obchodovaní sa posilnili o 1 %. Rovnako výsledky konkurenčných spoločností Visa a American Express boli v uplynulom kvartáli lepšie, než sa očakávalo. Vďačia za to rastúcej spotrebe, predovšetkým na domácom trhu v USA. Všetky tieto firmy zarábajú na poplatkoch za platby ich kartami.

Spoločnosť Mastercard počas uplynulého štvrťroka získala dánsku firmu Nets za 3,2 miliardy USD, ktorá umožňuje platby v reálnom čase medzi európskymi bankovými účtami. Táto akvizícia je súčasťou stratégie Mastercard expandovať mimo oblasti platobných kariet.

(1 EUR = 1,1087 USD)