Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Výstavba centra integrovanej starostlivosti v Kežmarku pokračuje

Na archívnej snímke budova Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku. Foto: TASR/Oliver Ondráš

V novopostavenej päťposchodovej budove sa podľa Pavlikovej bude nachádzať 24 ambulancií, rehabilitačné centrum, dialýza a nemocnica bude mať v týchto priestoroch lekáreň.

Kežmarok 29. októbra (TASR) – Výstavba Centra integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS) v Kežmarku pokračuje podľa plánovaného harmonogramu. Práce na centre, ktoré bude súčasťou komplexu prepojeného s Nemocnicou Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, začali pred takmer tromi mesiacmi. TASR o tom informovala hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková s tým, že tento projekt je financovaný mestom Kežmarok.

„Na stavbe CIZS sú už zrealizované práce na základoch a podzemnom podlaží. Počas dňa na stavbe pracuje dvadsať až tridsať robotníkov podľa toho, aká profesia sa momentálne vyžaduje. Práce nám trochu zastavilo počasie, ale myslím, že nie sme až v takom veľkom časovom sklze,“ uviedol Martin Vitkaj, stavebný dozor z oddelenia výstavby, dopravy a životného prostredia Mestského úradu Kežmarok. Ako doplnil, najbližšie stavbu čakajú práce na realizáciu obvodového muriva a debnení stĺpov na prvom nadzemnom podlaží.

V novopostavenej päťposchodovej budove sa podľa Pavlikovej bude nachádzať 24 ambulancií, rehabilitačné centrum, dialýza a nemocnica bude mať v týchto priestoroch lekáreň. Taktiež by sa mala vylepšiť prístupová cesta a mali by vzniknúť nové parkovacie miesta.